:

:

TV Most

clock

April 01, 2017   12:05

0

148

Peti dan bez rešenja, nova sednica u ponedeljak

Naredna je zakazana za ponedeljak.

I današnju sednicu obeležile su replike i kontrareplike poslanika VMRO-DPMNE i SDSM.

Glavna tema i ovog zasedanja bio je zahtev VMRO-DPMNE zda SDSM odbaci "tiransku platformu" i poziv na raspisivanje novih vanrednih parlamentarnih izbora, dok je SDSM insistirao na stavu da se izaberu članoviKomisije, a zatim i predsednik kako bi se glasalo o vladinom programu, koji je ta stranka pripremila, iako njen lider Zoran Zaev nije dobio mandat za sastav nove vlade od predsednika Djordja Ivanova.

Sednicu, kojom je predsedavao Trajko Veljanovski, je obeležilo i isključivanje mikrofona poslanicima dveju vodećih partija.

Tokom prepodneva Veljanovski iz VMRO-DPMNE je tokom prepodnevnog dela zasedanja isključio mikrofon poslanicama SDSM Jagodi Å ahpaskoj i Milevi Djordjievoj koje su kritikovale vlast te stranke, jer nisu bile u temi.

SDSM, koji je sa albanskim partijama DUI i Besa, za predsednika parlamenta predložio Talata Džaferija, poslanika najveće albanske stranke DUI, ali je druga članica novoformirane većine - albanska stranka Besa, najavila da neće glasati za njega.

Inače, makedonski parlament ima 120 poslanika, najviše VMRO DPMNE - 51, SDSM 49, DUI 10, Besa pet, Alijansa za Albance tri, a DPA - dva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva