:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Avgust 01, 2018   09:41

0

205

Peter Bence konačno u Beogradu


Peter Bence je mladi mađarski pijanista, kompozitor i producent rođen 1991. godine.



Kao čudo od deteta, počinje da svira klavir sa dve godine. Sa samo sedam godina je primljen u akademiju „Franc List“ u Mađarskoj, kada je napisao i svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena.



Samo četiri godine kasnije objavljuje svoj prvi solo album sa autorskim kompozicijama, a 2004. godine osvaja treću nagradu na takmičenju "Gyorgy Ferenczy International Piano Contest" a četiri godine kasnije objavljuje svoj drugi album Nightfall.



Godine 2015. postao je poznat širom sveta zahvaljujući izvanrednoj obradi pesme Bad Majkla Džeksona, kojom je uspeo da pređe granice klasične i pop muzike. Njegovi video-klipovi imaju preko 300 miliona pregleda.



Njegov najnoviji video-snimak izdat je u maju ove godine, pesma Africa grupe „Toto“, za samo dva meseca imao je preko dva i po miliona pregleda.



Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a bio je upisan kao rekorder i u Ginisovu knjigu rekorda od januara 2012. do juna 2017. godine u kategoriji „Najveći broj udara po dirkama klavira u minutu“.



Ovaj mladi umetnik se ističe po tome što je uspeo da sruši granice između klasične i pop muzike zahvaljujuči svom veoma ekspresivnom i savremenom stilu, čime je uspeo da podigne sviranje klavira na sasvim novi nivo i istovremeno inspiriše mlade generacije muzičara i zaljubljenika u muziku širom sveta.



Njegov koncert u Beogradu predstavlja jedinstvenu priliku za publiku da uživa u talentu mađarskog muzičara.



Ulaznice za koncert po cenama od 2.300 dinara u prodaji su na blagajni Kombank dvorane i prodajnim mestima „Eventima“.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva