:

:

TV Most

clock

April 26, 2017   12:05

0

110

Peta godina rada Rusko-srpskog humanitarnog centra

Vulin je čestitao pripadnicima Centra jubilej i zahvalio im se za hrabrost, solidarnost za to što su bili, kako je rekao, uz nas kad god je bilo teško.

On im je zahvalio zato što su bili tu na samom početku migrantske krize i pre nego što su mnogi prepoznali koliko je pomoć potrebna Srbiji.

"Ministarstvo rada je veoma ponosno na saradnju sa ministarstvom za vanredne situacije Ruske federacije. Bili smo uvek tu kad je potrebno i zajedno smo na strani ljudi, na strani onih kojima je pomoć bila potrebna" rekao je Vulin.

On je najavio da će u narednom periodu Ministarstvo rada i Rusko-srpski humanitarni centar nastaviti da rade i da će unaprediti svoju saradnju.

Prema njegovim rečima, na prvom mestu uspostaviće zajedničku obuku u oblasti zdravlja i zaštite na radu, odnosno bezbednosti na radu.

"Učinićemo napor da omogućimo našim poslodavcima i radnicima da se obuče za sve one stvari koje su potrebne da bi bezbednost naših radnika i bezbednost radnog procesa bila bolja i da bi bila unapređena", rekao je Vulin.

Ponavljajući da je Rusko-srpski humanitarni centar uvek bio tu da pomogne građanima Srbije, Vulin je naveo da mi to nećemo zaboraviti i da smo veoma ponosni na saradnju i što će se ona i dalje razvijati.

"Slušali smo puno zlonamernih priča o Centru. Slušali smo priče o tome kako je ovaj Centar sve samo ne humanitaran, ali kao sto možete da se uverite on ima samo jednu svrhu, a to je da bude uz ljude kojima je teško i koji pate", istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima jedina svrha centra je da bude uz ljude bez pitanja odakle su, iz koje zemlje su, ali i bez pitanja kojoj zemlji je pomoć potrebna.

"Znam da će centar nastaviti tako da se ponaša, a Vlada Srbije mu je na tome zahvalna baš kao i svi građani", rekao je Vulin.

On je naveo da se danas pojavio na obeležavanju godišnjice zato što se ministarstvo na čijem je čelu bavi ljudima, baš kao i Centar i da nema prirodnijeg saveza.

Povodom obeležavanja jubileja održana je i pokazna vežba i kulturno umetnički program, a ministru je zamenik ministra za vanredne situacije Ruske federacije Oleg Baženov uručio nagradu i medalju za saradnju.

Proslavi su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Milosav Miličković i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva