:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2017   12:05

0

119

Pet Buhinih advokata kažnjeno sa po 150.000 dinara zbog izostanka

Sud je Buhine branioce zbog toga kaznio sa po 150.000 dinara i najavio da će o njihovom ponašanju obavestiti Advokatsku komoru Beograda.

Zamenik tužioca Nenad Stefanović zaključio je da je ovde reč o opstrukciji Buhine odbrane koja ne želi da se suđenje završi i da mu se izrekne prvostepena presuda, podsećajući da je nedavno Buha tražio najpre njegovo izuzeće, pa izuzeće postupajućeg sudije zbog čega su suđenja morala da se odlažu.

Tražio je i da se Buhi postavi branilac po službenoj dužnosti, jer su u postupku izvedene sve dokazne radnje i iznete završni reči, pa je ostalo samo da se zaključi pretres i izrekne presuda.

Sud je međutim taj predlog odbio, jer se suđenje odvija u specijalnoj sudinici Okružnog zatvora u Beogradu, te nema uslova za brzo angažovanje advokata.

Sledeći pretres zakazan je za 31. avgust.

Prošle sedmice suđenje Buhi je odloženo jer mu je pozlilo pa je bio smešten u zatvorsku bolnicu.

Buha se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora od novembra 2015. godine gde mu se inače odvija i suđenje.

Prvom presudom, koju je nedavno ukinuo Viši sud u Beogradu i naložio ponavljanje suđenja, Buha je bio osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog tri krivična dela, a ne za pet za koliko je optužen.

Buhi se ponavlja suđenje zbog optužbi da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekavanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petoševića na prikrivanje kupovine kradenog "ferarija" prekucavanjem broja šasije motora, kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.

Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.

Tužilac je u junu izneo svoju završnu reč, a Buhina se očekuje nakon odluke o zahtevima za izuzeće.

Ovaj svedok saradnik u procesima protiv Zemunskog klana i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom februara osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "ferari".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva