:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2018   07:14

0

152

Peskov: Ako stigne, razmotrićemo zahtev Londona


"Postoji mehanizam pravne pomoći, koji je regulisan bilateralnim dokumentima i međunarodnim pravom. Ako primimo zvaničan zahtev iz Londona, njega će sigurno razmotriti ruska strana, strogo u skladu sa zakonom", rekao je Peskov.





On je, međutim, dodao da je "Rusija od početka naglašavala svoju želju da sarađuje kako bi razjasnila okolnosti toga šta se desilo u Solzberiju i otkrila krivce", ali da je "britanska strana oštro odbijala takvu saradnju".


Britanija je prošle nedelje optužila Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za pokušaj ubistva Skripalja i njegove ćerke Julije uz pomoć nervnog agensa "novičok", podseća AP.



Boširov i Petrov rekli su u četvrtak na ruskoj televiziji da su se u Solzberiju, gde se incident dogodio, u martu zatekli kao turisti i da ih London pogrešno optužuje za pokušaj ubistva.



Istovremeno su istakli da očekuju izvinjenje i da su biznismeni u fitnes industriji te da nemaju nikakve veze s vojnim obaveštavanjem.



Britanija je u petak kritikovala intervju sa tom dvojicom Rusa, rekavši da je to "napad na inteligenciju javnosti" i "duboko uvredljivo".



Peskov je rekao da još nije imao vremena da odgleda intervju i da ne zna da li ga je ruski predsednik Vladimir Putin video.



Naglasio je da Kremlj nema nikakve veze sa organizovanjem tog intervjua.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva