:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2017   12:05

0

201

Perspektive iz Brisela o procesima u regionu i Evropi


Iz Aktiva je saopšteno da je ovo otvoreno predavanje deo kurikuluma Škole evropskih integracija, u organizaciji KFOS-a, EPuS-a i Aktiva.



Škola je dvosemestralni obrazovni program namenjen zaposlenima u javnim institucijama, članovima i članicama civilnog društva i studentima i studentkinjama sa severa Kosova.



Cilj projekta je da pomogne građanima i građankama da tema evropskih integracije ne doživljavaju kao stranu i udaljenu. Ideja škole je da promoviše važnost znanja o fukcionisanju EU, podigne svest javnosti i ohrabri javni dijalog o procesu evropskih integracija.



Ovo će rezultirati u kvalitetnijem procesu donošenja odluka koje se tiču lokalnih ekonsomskih, političkih i društvenih javnih politika, kao i poboljšanju prekogranične saradnje i boljoj upotrebi predpristupnih fondova.



Paljokaj radi kao politički dopisnik iz Brisela od 1998. godine. Započeo je karijeru kao ratni dopisnik iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine za nedeljni list Koha i Svetski servis BBC-a (program na albanskom i hrvatskom jeziku).



Takođe je pisao za IWPR, Radio Slobodnu Evropu, Večernji list i nekoliko drugih izdanja. Njegovi članci se objavljuju u raznim novinama koje pripadaju medijskoj grupi WAZ u Nemačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva