:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 12, 2018   12:05

0

166

Pernar kod palestinskog ambasadora u Beogradu


Kako je rekao ambasador Nabhana, dolazak Pernara je veoma važan korak koji, ocenio je, označava početak procesa priznanja države Palestine od strane Hrvatske.


"Hvala vam na hrabrim rečima u Saboru u prilog naše maloletne Palestinke koja se nalazi u izraelskom zatvoru i kojoj se sudi zato što je oterala vojnika iz svog dvorišta", rekao je ambasador.


Naveo je i da se u izraelskim zatvorima trenutno nalazi više od 350 palestinskih maloletnika, kao i više od 7.000 odraslih ljudi.


Dolazak Pernara u posetu ambasadi, kako je rekao, pokazuje da je Palestina bila i biće zemlja tolerancije i spajanja ljudi.


Pernar je naglasio da mu je čast što je došao u posetu i rekao da će kao poslanik u Saboru dati sve od sebe da se otvori ambasada Palestine u Zagrebu, te istakao da se zalaže za priznanje Palestine i uspostaljanje diplomatskih odnosa dve zemlje.


Prema Pernarovim rečima Palestina ima pravo na državnost, a borba palestinskog naroda i za normalan život i protiv okupacije je ispravna.


Pernar je dodao da je Izrael nelegitiman entitet "koji nema osnova za postojanje".


"Pozivam na prestanak okupacije Palestine, na puštanje političkih zatvorenika iz vojnih zatvora. Mi se zalažemo za mirno rešenje", naglasio je on.


Pernar je na poklon od amasadora Nabhana dobio palestinsku maramu.


Upitan šta povezuje "živi zid" i Palestince, Pernar je rekao da postoji veza jer je palestinski narod okupiran vojnom čizmom, a hrvatski, putem finansijskog sistema baziran na kreditima, "sa centralnom bankom kao menjačnicom".


"Strukture u pozadini obe okupacije su zapravo iste, radi se o federalnim rezervama u Americi i porodice Rotšild koja je vlasnik federalnih rezervi, a čiji su preci učestvovali u nastanku Izraela, ali i u stvaranju monetarnog sistema koji nas sve zajedno tlači", naglasio je on.


"Slikovito rečeno – imamo istog neprijatelja" dodao je Pernar.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva