:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2017   12:05

0

135

Pens: Hrabrost CG u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet

Majkl Pens je zahvalio zvaničnicima Crne Gore na tome što su domaćini sutrašnjeg Samita Jadranske povelje kao i na vodećoj ulozi koju ta država ima u odbrani stabilnosti i bezbednosti Zapadnog Balkana.

"Vaša hrabrost, posebno u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet i ja vam čestitam na tome", rekao je Pens na večeri koju je u njegovu čast priredio kao domaćin crnogorski premijer Duško Marković u Vili "Gorica".

Pens je dodao da čestitke na članstvu Crne Gore u NATO pokazuju da SAD cene snažno savezništvo i prijateljstvo.

Američki potpredsednik je rekao da prenosi pozdrave američkog predsednika Donalda Trampa.

"Ovo je opipljiv znak naše posvećenosti Crnoj Gori kao najnovijoj članici NATO...Uveravam vas da sam ovde kao dokaz činjenice da Amerika nema male partnere već samo ima snažne partnere. I verujem da je moje prisustvo ovde danas samo prvi korak", rekao je Pens.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da veoma ceni tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i SAD.

"Sa ponosnom govorim da je Crna Gora članica NATO-a i da je naš saveznik jači nego ikad. Predsednik Donald Tramp je kazao kako delimo zajedničke vrednosti i mi od njih nikad nećemo odustati. Ojačavajući ove vrednosti mi ćemo naše partnerstvo učiniti još većim", poručio je u zdravici Vujanović.

Pens je najviši američki zvaničnik koji je doputovao u Crnu Goru u poslednjih 100 godina od kada su dve države uspostavile diplomatske odnose. On će sutra u Podgorici učestvovati u radu Samita Jadranske povelje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva