:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2017   12:05

0

125

Pens: Diplomatska izolacija S. Koreje od izuzetne važnosti

Majk Pens je tokom posete ÄŒileu izjavio da SAD urgira da ÄŒile, kao i Brazil, Meksiko i Peru prekinu sve diplomatske i komercijalne veze sa Severnom Korejom, piše Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp upozorio je Severnu Koreju prošle nedelje da će se suočiti sa "vatrom i besom" ukoliko bude pretila SAD čime je podstakao tu državu da saopšti kako razmatra planove za ispaljivanje raketa blizu pacifičkog ostrva Guama, podseća Rojters.

Severnokorejski vođa Kim Džong Un odložio je odluku o ispaljivanju rakete, a Tramp je pohvalio taj potez, piše Rojters.

"Naša administracija je prikupila podršku nacija širom sveta i kako je predsednik potvrdio, počinjemo da vidimo progres u bavljenju sa provokacijama Severne Koreje", izjavio je američki potpredsednik na konferenciji za novinare u ÄŒileu.

Pens je rekao da bi Latinska Amerika trebalo da "uradi više" povodom situacije u Venecueli gde je više od 120 ljudi ubijeno od antivladinih protesta koji su počeli u aprilu i dodao da SAD želi da radi zajedno sa ostalim zemljama u Latinskoj Americi da se "postigne mirno rešenje", piše Rojters.

Američki potpredsednik je završio treću posetu "Latinsko američke turneje" koja uključuje još Argentinu i Kolumbiju, a, kako je rekao, "turneju" će završtiti sutra nakon posete u Panami.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva