:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2017   12:05

0

104

Pens: Budućnost zemalja Zapadnog Balkana je na Zapadu

Pens je poručio da su svi saveznici NATO podjednako značajni, te da u Alijansi smatraju da nema malih saveznika.

Pens je, nakon razgovora s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem, na konferenciji za novinare u Vili Gorica rekao da je velika čast biti danas u Crnoj Gori, i zajednički proslaviti uspeh te zemlje u pristupanju NATO savezu.

Drugi čovek SAD je rekao i da je crnogorski prijem u NATO "istorijski uspeh samo deset godina nakon vaše nezavisnosti".

"I mi vam čestitamo na tom velikom uspehu. U NATO-u postoje male i velike zemlje, ali mi smatramo da nemamo male saveznike. Svi naši saveznici su podjednako značajni, i cenimo vaš doprinos NATO-u", rekao je Pens i poručio da je budućnost Zapadnog Balkana na Zapadu.

Premijer Marković, u obraćanju javnosti nakon razgovora s Pensom, rekao je da je "današnji dan potvrda da se naporan i posvećen rad isplate", te da je Crna Gora primer za to.

On je rekao da današnji dan predstavlja i potvrdu da snovi postaju stvarnost.

"Našu sudbinu smo vezali za vrednosti koje promoviše i brani NATO savez. Današnji dan je potvrda da u međunarodnoj zajednici ne postoje veliki i mali, jedino kad je reč o veličini i brojnosti neke zemlje, ali ne kad je reč o pripadnosti idealima", rekao je Marković, zahvaljujući se Pensu što je to potvrdio svojim dolaskom u Crnu Goru.

Marković je uveren da će "naši razgovori dodatno osnažiti odlučnost da obogatimo našu saradnju, pre svega na ekonomskom planu".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva