:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2018   12:05

0

183

Pejčinović Burić: Evropski put vodi pomirenju u regionu


"Mislimo da je evropski put pravi put i put pomirenja, izgradnja nove zajedničke i dobre budućnosti za sve tri zemlje. Ideja tog sastanka je da se vidi u kojem kontekstu možemo raditi na dobrobiti sve tri države", rekla je šefica hrvatske diplomatije nakon razgovora sa čelnicima Univerziteta u Mostaru.




U Mostaru će sutra na najvišem nivou trilaterale razgovarati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i troje članova Predsedništva BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić.



Hina navodi da će im se kasnije priključiti i šefovi diplomatije Marija Pejčinović Burić iz Hrvatske, Ivica Dačić iz Srbije i njihov kolega iz BiH Igor Crnadak.




Navodi se da je Pejčinović Burićeva pojasnila da evropski put omogućava napredak svih zemalja, kao i izgradnju dobrosusedskih odnosa. Ona je izrazila spremnost da podrži put BiH i Srbije prema Evropskoj uniji, navodeći da Hrvatska u tome ima veliko iskustvo.



"Taj transformativni put je za sve nas koji smo u prošlosti nažalost prošli rat i ratove na ovim prostorima", dodala je Pejčinović Burićeva.



Hina navodi da je ona rekla da "sutra neće biti razgovora o optužbama srpskog šefa diplomatije za navodno relativizovanje ustaških zločina, kao i incidentu s izložbom o logoru Jasenovcu u UN".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva