:

:

TV Most

clock

Avgust 24, 2017   12:05

0

213

Pedeset glumaca na otvaranju Filmskih susreta u Nišu

Direktor festivala Srđan Savić kaže da će ovogodišnji Filmski susreti, koji će biti održani od 24. do 30. avgusta, biti jedno od do sada najposećenijih izdanja festivala kada su u pitanju glumci.

„Dobili smo najavu da će čitave filmske ekipe doći u Niš. Doći će skoro čitava ekipa filma Stado, takođe i skoro cela ekipa filma Santa Maria della Salute i serije Senke nad Balkanom“, istakao je Savić.

Prema njegovim rečima, festival će posetiti i desetak glumaca iz republika bivše SFRJ.

Umetnički direktor festivala Vladan Živković rekao je da će o nagradama na Filmskim susretima odlučivati žiri kojim će predsedavati glumica Jelica Sretenović, a čiji članovi će biti Ivan Bekjarev i Minja Stevović Filipović.

Živković je rekao da će prvi put na Festivalu ove godine biti dodeljena nagrada za komičnu ulogu, ali u nezvaničnoj kategoriji.

„Dodelu nagrade koja nosi ime Milorada Mandića Mande pokrenuo je "Kontrast studio" Radoša Bajića“, objasnio je Živković.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić podsetio je da je vrednost novčanih nagrada koje se dodeljuju na Filmskim susretima ove godine povećana.

„Gran-pri Nais donosi 380.000 dinara, nagrade Carica Teodora i Car Konstantin po 280.000 dinara, povelja za najbolju glumicu i najboljeg glumca po 180.000 dinara, a nagrada za najbolju epizodnu ulogu 120.000 dinara“, otkrio je Parlić.

Organizatori Filmskih susreta najavili su da će u slučaju lošeg vremena filmske projekcije sa Letnje pozornice u Tvrđavi biti premeštene u bioskop „Sinepleks“.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva