:

:

TV Most

Foto: forward.com

clock

Mart 19, 2015   09:47

0

177

Pavićević: Prizren - carski grad

„Kada vidite njih, više od četrdeset, koji ovde u Bogosloviji uče za nešto što ne možemo nazvati pozivom već životni put duhovnika i sa koliko entuzijazma, u kakvim uslovima, to rade, čovek shvati da ovo jeste carski grad i da srpski narod jeste narod koji zaslužuje vaskrsenje“, rekao je Pavićević posle obilaska Bogoslovije.

Nakon Prizrena, oficir za vezu u Prištini Dejan Pavićević posetio je četiri preostale Srpkinje u Djakovici koje žive u okviru tamošnje crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

„Snalazimo se nekako i opstajemo, uz Božju pomoć. Same ne bi smo mogli a same nismo jer Majka Božja je tu i svi sveti“, rekla je sestra Joanikija, jedna od četiri preostale Srpkinje u Djakovici.

Dejan Pavićević uputio je apel Djakovčanima da zajedno probamo da promenimo trenutnu situaciju.

„Četiri stare žene koje ne mogu da izadju van crkvenog dvorišta. To je tužno i trebalo bi da se promeni i hajde da im omogućimo da one žive normalno. Da probamo da stvorimo uslove da kada Srbi sledeći put dodju da pogledaju kroz prozor autobusa mesto gde su im nekada bile kuće, da odu na groblje i odaju počast svojim precima. Da probamo da im ne razbijemo ta stakla kroz koji gledaju u svoje kuće“, poručio je Pavićević.

Oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević obećao je da će učiniti sve kako bi se proteranim djakovačkim Srbima, za početak omogućilo da bez problema mogu da dodju u svoj grad i obidju svoju crkvu i grobove svojih najbližih.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva