Vesti
Pasjane: Novosađani poklonili paketiće bebama

13:25, 19.06.2017

|

Izvor: RTV Puls

Omladinci humanitarne organizacije „Stub kralja Stefana“ iz Novog Sada uručili su porodilištu u Pasjanu pakete prve pomoći za trideset novorođenčadi. Vrednost pristigle pomoći je oko 800 evra.
Pomoć je namenjena svim bebama koje su rođene u protekla dva do tri meseca, sa ciljem da se njihovim porodicama bar malo olakša dolazak novih članova, a sa druge strane pošalje i morlana podrška stanovništvu na Kosovu i Metohiji u podizanju stope nataliteta.

Ideja za ovu akciju je nastala prilikom posete Kosovskom Pomoravlju za novogodišnje praznike, kada su humanitarci iz Novog Sada mališane u ovom kraju obradovali novogodišnjim paketićima.

“Mi smo ovog puta pripremili pakete za novorođene bebe, kako bi malo olakšali taj prvi period u finansijskom pogledu. Paketi sadrže osnovne potrebštine: pelene, vlažne maramice, kupke, mleka za tela, varalice, zvečke i drugo”, kaže za RTV Puls član Upravnog odbora humanitarne organizacije “Stub kralja Stefana” Rade Jokić.

Jedan deo novca za ove humanitarne pakete prikupljen je prilikom humanitarne projekcije filma „Vi idite ja neću“ reditelja Aleksandra Đurovića koji je prikazan krajem aprila ove godine u Novom Sadu, a drugi deo od donacija građana Novog Sada.

Glavni tehničar u Zdravstvenom centru Gnjilane Sreten Trajković kaže da je ovo divan gest mladih ljudi iz Novog Sada, istakavši da je svaki vid pomoći dobrodošao.

U okviru posebne akcije Novosađani su osamdesettrogodišnjoj Leposavi Stojanović iz Prištine, jednoj od preostalih dvadesetak Srba u ovom gradu, poklonili televizor kako bi joj na ovaj način pokazali da nije sama i zaboravljena.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design