:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

Avgust 24, 2018   18:54

0

236

Pašalić u kontaktu sa crnogorskim kolegom zbog slučaja Sare Vidak


Predstavnici crnogorskog ombudsmana su prilikom obilaska Sare Vidak razgovarali sa njom i tom prilikom utvrdili da je tretman koji se prema njoj primenjuje u skladu sa svim zakonskim standardima.




"Sara Vidak nije se žalila na tretman i uslove u pritvoru, već je navela da se službenici u zatvoru prema njoj odnose korektno, kulturno i profesionalno, da poštuju njena prava, da je prostorija u kojoj boravi uredna i prostrana, a u to su se uverili i predstavnici crnogorskog ombudsmana. Sari Vidak obezbeđena je i potrebna lekarska nega, a lekar je obilazi svakodnevno", navedeno je u pismu crnogorskog ombudsmana dostavljenom Zaštitniku građana Srbije.



Ono na šta se državljanka Srbije žalila tiče se istražnog postupka, lišavanja slobode i pritvaranja, što su pitanja koja nisu u nadležnosti ombudsmana.



"S obzirom na takvo stanje stvari, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore nema osnova za dalje postupanje u konkretnom slučaju, ali kako se navodi u pismu, saradnja dveju institucija u ovakvim pitanjima od značaja je u ostvarivanju prava lica lišenih slobode, te crnogorski ombudsman ostaje na raspolaganju za dalju saradnju", saopštio je ombudsman Zoran Pašalić.



Pašalić navodi i da će ostati u svakodnevnom kontaktu sa crnogorskim kolegom Šućkom Bakovićem i da će nastaviti da prati slučaj Sare Vidak.




 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva