:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 13, 2015   12:05

0

181

Partizan je šampion Srbije!

Fudbaleri Partizana zvanično su osvojili titulu prvaka Srbije, pošto su u Kruševcu u utakmici 28. kola Super lige pobedili Napredak sa 2:0. Partizanu je bio potreban bod za osvajanje titule tri kola pre kraja, ali je trijumfom potvrdio ukupno 26. titulu šampiona države.

Crno-beli su se sada izjednačili po broju osvojenih državnih šampionata sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom.

Golove za Partizan postigli su Branko Ilić u 62. minutu i Andrija Živković u 82. minutu.
Prvo poluvreme utakmice u Kruševcu nije donelo mnogo uzbuđenja. Najbolju priliku imao je Napredak u 16. minutu, ali dobru kontru domaćina nije realizovao Nikola Trujić, pošto je njegov udarac sa oko 10 metara završio pored gola.

Početak drugog dela igre obeležili su uglavnom udarci sa distance, koji nisu ugrozili golmane nijedne od ekipe.

Partizan je do prednosti došao pošto je Nikola Drinčić centrirao iz slobodnog udarca, a Ilić je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu. Napredak je umalo u 77. minutu došao do izjednačenja, ali je Trujić, inače nekadašnji đak škole Partizana, udarcem sa ivice kaznenog pogodio stativu.

Konačan rezultat utakmice u Kruševcu postavio je Živković, koji je posle proigravanja Nemanje Kojića ostao sam u kaznenom prostoru i lako savladao golmana Napretka.

Ono što je takođe važno napomenuti, jer je reč o veoma važnom i retkom kuriozitetu, jeste da je ovo deseta titula koju je Saša Ilić osvojio kao fudbaler tima iz Humske.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva