:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2015   12:05

0

128

Parlamentarni dan prvi put na Sajmu turizma

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo rekla je da je ovo prvi put da se na Sajmu turizma u Beogradu organizuje Parlamentarni dan, ali da je to praksa na mnogim sajmovima u svetu, pa tako u Nemačkoj ta tradicija traje već godinama.

Ona je rekla da se nada da će i to kod nas postati tradicija i da će iz godine u godinu sve više poslanika učestvovati u ovoj manifestaciji.

Pindžo je naglasila da je jedan od načina kako poslanici mogu da promovišu turizam Srbije kroz susrete sa parlamentarcima iz drugih zemalja, a drugi je promovisanje zanimljivih turističkih destinacija širom Srbije u lokalnim sredinama iz kojih dolaze.

Direktor Turističke organizacije Beograd Gordana Plamenac zamolila je poslanike da pomognu da se što pre krene u obnavljanje Sava centra, ukazavši da su Sankt Petersburg i Varšava već izgradili nove kongresne centre, a u Zagrebu i Budimpešti je izgradnja tih centara u toku.

To su, kažu, glavni konkurenti Beogradu u kongresnom turizmu.

Međunarodni sajam turizma pod sloganom "Iskoristi trenutak", koji je okupio 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja, počeo je juče u Beogradu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva