Vesti
Pariz:Osumnjičeni se predao belgijskoj policiji

11:30, 21.04.2017

|

Izvor: RTS

Osumnjičeni Belgijanac koji je dovođen u vezu sa sinoćnjim napadima u Parizu se predao, a vlasti su saopštile da on sa njima nema nikakve veze. Francuske vlasti su privele tri člana porodice napadača koji je sinoć usmrtio policajca na Jelisejskim poljima.
Foto RTS
Tužilac u Antverpenu je za Belgijanca koji se predao rekao: "Taj čovek je došao u policiju nakon što je video da se njegova slika pojavljuje na društvenim mrežama kao osumnjičeni broj jedan u vezi sa napadom".

Tužilac, koji je želeo da ostane anoniman zbog toga što je istraga i dalje u toku, rekao je da čovek nema nikakve veze sa napadom, dodavši da nije deo istrage o terorizmu, javlja AP.

Ministar pravde Belgije Koen Gens rekao je za javnu televiziju VRT da trenutno nemaju informacija o vezama iz Belgije.

Prethodno je portparol francuskog MUP-a saopštio da se osumnjičeni, za kojim su tragale francuske vlasti posle pucave u Parizu, predao belgijskoj policiji.

Prema njegovim rečima, dvojica policajaca koji su ranjeni u napadu sada su van životne opasnosti.

AP podseća da je policija ubila napadača koji je sinoć otvorio vatru na Jelisejskim poljima.

Portparol policije Žerom Bone je za TV stanicu BFM rekao da je na bulevaru u vreme napada bilo "na hiljade ljudi" i da je, zahvaljujući brzoj reakciji policajaca koji su ubili napadača, izbegnut "mogući pokolj".

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio snimak napada koji traje devet sekundi. Po svemu sudeći, snimak je napravljen u trenutku obračuna policije i napadača.

Na snimku se vidi napadač naoružan kalašnjikovim kako je otvorio vatru na policiju.

Snimak prikazuje dve osobe pokraj policijskog kombija uz koji je parkiran automobil srebrne boje.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design