:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2017   12:05

0

191

Parijarsi srpski i aleksandrijski služili liturgiju u Hramu Sv.Save


Poglavaru Aleksandrijske crkve ovom prilikom uručen je Orden Svetog Save.



Patrijarsima alesandrijskom Teodoru i srpskom Irineju sasluživali su mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, gvinejski Georgije i pilusijski Nifont, episkop žički Justina i zvorničko-tuzlanski Fotije, te arhimandrita Stefana - nastojatelja hrama Svetog Save, i Danila, sekretara Sinoda Aleksandrijske crkve.



Liturgijskom sabranju molitveno su prisustvovali episkopi bački Irinej, sremski Vasilije i niški Arsenije, saopšteno je na sajtu SPC.



Bogosluženju su prisustvovali i savetnik predsednika Srbije Nikola Selaković, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, ambasador Grčke Elijas Elijadis, prvi sekretar apostolske nuncijature monsinjor Filipo Kolnago, nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, savetnik ambasadora Ruske Federacije Denis Kuznedeljev i predstavnici Ambasade Egipta.




 



Posle Svete liturgije NJegova svetost patrijarh Irinej biranim rečima pozdravio je patrijarha aleksandrijskog i sve Afrike Teodora Drugog, kao i sve vernike širom afričkog kontinenta.



Patrijarh Teodor Drugi uručio je patrijarhu Irineju prigodan dar, naglasivši ponovo da u njemu vidi čoveka mira i da će kada bude putovao širom Afrike, na svojim misionarskim putovanjima, uvek misliti na njega i moliti se za njega.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva