:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2017   12:05

0

120

Parastos žrtvama "Oluje" u Beču

Ambasador Republike Srbije u Austriji Pero Janković istakao je da je jedino što možemo da učinimo u pomen na nastradale u "Oluji" 1995. godine da se sećamo, da ne zaboravljamo.

"Hrišćanski vremenom možemo da praštamo, ali da zaboravimo – ne smemo. Pouka toga je da samo jedinstvom, uzdanjem u sebe, zajedničkim naporima našu državu poboljšavamo, unapređujemo i time uslove za život srpskog narada", istakao je Janković.

Najavio je da će Ambasada i Srpska pravoslavna crkva u Austriji istrajati i nastojati da okupi ubuduće što više ljudi kako bi sećanje na te trenutke, kao opomena za budućnost, ostali prisutni u našim uspomenama i pouka za nas i našu decu.

Podsetio je da su hrvatske vojne, paravojne i policijske jedinice pre 22 godine, samo tokom operacije "Oluja", u prvoj nedelji avgusta proterale više od 250.000 Srba iz Krajine, kao i da je kroz druge operacije u istočnoj i zapadnoj Slavoniji i sa drugih teritorija i gradova Hrvatske tokom devedesetih prognano još namanje toliko Srba.

"Kroz te akcije, ali i druge metode pritisaka, napada na Srbe, njihove objekte i Srpsku pravoslavnu crkvu, podsticanjem antisrpskog raspoloženja, redefinisanjem istorije i činjenica iz Drugog svetskog rata, te glorifikacijom ustaštva i neofašizma udeo srpskog stanovništva u ukupnoj populaciji te države za samo nekoliko godina smanjen je sa preko 12 procenata na ispod četiri odsto", ukazao je ambasador Janković.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva