:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2015   12:05

0

181

Pantović: Odbrana zadovoljna današnjim svedokom

Na pitanje advokata Ljubomira Pantovića "da li je ikada davala izjave povodom ovog slučaja", Šahbaze je rekla da nije, nakon čega su joj advokati pokazali potpisanu izjavu koju je dala 21. septembra 1999. godine Nacionalnoj francuskoj žandarmeriji - brigadi "Lekler" na šta je svedokinja odgovorila "da to nije njen potpis, da su to možda njena deca napisala" i da kako je rekla "ona nije dala izjavu, jer ne zna taj jezik".

"Ovo je još jedan neupotrebljiv svedok za tuzilaštvo", rekao je Ljubomir Pantović nakon završetka sudjenja, i dodao "da kada se svedokinja suoči sa nekim izjavama u kojima se ne pominje Oliver Ivanović, onda kaže da izjave nisu tačne, ni potpisane sa njene stane".

"Ništa tužilac danas nije dobio, mi smo kao odbrana vrlo zadovoljni ovim svedokom, posebno jer se lista svedoka tužilaštva iscrpljuje, mi smo na samom kraju što se tiče 1999. godine i polako se približavamo početku sudjenja za drugu tačku optužnice za 2000. godinu za koju smo spremni" rekao je Pantović.

"Generalna ocena nas, advokata Olivera Ivanovića je da je prva tačka optužnice čist promašaj javnog tužilaštva, i naš utisak je da i Sudsko veće tako misli, na osnovu našeg iskustva, i na osnovu onoga što možemo da primetimo kod njih, i naravno na osnovu onoga što smo čuli od svedoka tužilaštva i drugih dokaza", rekao je Pantović.

Sudjenje se nastavlja u ponedeljak i utorak kada će iskaz dati predsednik Saveta za ljudska prava iz juznog dela Kosovske Mitrovice Halit Berani.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva