:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Jul 17, 2018   11:48

0

201

Palić: Uručena nagrada "Underground Spirit"


 



Selektor Nil Jang, uručujući priznanje autorima koji od 1996. godine stvaraju zajedno u oblasti filma, pozorišta i fotografije, rekao je da laureati kreiraju svoja dela na jednostavan i direktan način, dotiču se univerzalnih istina i govore u duhu humanizma i pravednosti koji su nam danas potrebni širom Evrope.



Frimel je, zahvalivši na nagradi, primetio da je u vreme nestajanja filma i bioskopa, zasluga festivala što je nezavistan film još uvek vidljiv.



Kovijeva je zahvalila Palićkom festivalu na priznanju jer, kako je rekla, nije uvek lako snimati nezavisni film.



„Zahvalna sam i protagonistima naših filmova jer ispunjavaju naša ostvarenja ljubavlju, humanizmom, empatijom, svim onim što je danas veoma važno“, naglasila je rediteljka i scenaristkinja.



Direktor Otvorenog univerziteta u Subotici, Ilija Tatić, izvršni producent Festivala evropskog filma Palić, uručio je povodom njegovog 25. izdanja srebrnjake zaslužnima za umetničke domete Palićkog festivala.



Srebrnjake su primili direktor festivala Radoslav Zelenović, programski direktor Miroslav Mogorović, selektor Borislav Anđelić i reditelji Želimir Žilnik i Sabolč Tolnaj.


Izvor: RTS,Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva