:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2015   12:05

0

123

Palestinska devojčica ostaje u Nemačkoj

U emisiji iz modernog školskog centra u Rostoku, odakle se direktno prenosio razgovor Merkelove sa mladima do 17 godina o politici Evropske unije prema izbeglicama, kancelarka se obratila 14-godišnjoj Rim Sahvil, koja je prethodno ispričala da njenoj porodici preti deportacija jer njen otac ne može da dobije nemačke dokumente.

"Ponekad je to teško, politika... i ti si jedan veoma simpatičan čovek, ali ti takođe znaš da u palestinskim izbegličkim logorima ima još hiljade i hiljade ljudi. Ako bi mi sada rekli svi možete doći, mi to ne bismo mogli i da izvedemo. Ima i onih koji moraju da se vrate", rekla je Merkelova, a devojčica je počela da plače, da bi kancelarka zatim pošla ka njoj i pomazila je.

Ponašanje Merkelove prema uplakanoj palestinskoj devojčici izazvalo je na društvenim mrežama i u medijima u Nemačkoj kritike da je najmoćnija žena sveta distancirano reagovala.

Nemački ministar za integracije Ajdan Ozoguz je, međutim, danas izjavio: "Nisam lično upoznat sa situacijom u vezi ove mlade devojke, ali ona tečno govori nemački i vidi se da već dugo živi u ovoj zemlji. Upravo zato smo u avgustu 2014. promenili zakon o imigrantima, kako bi dobro integrisani mladi ljudi mogli da dobiju boravišnu dozvolu", preneo je list "Špigel".

Portparol gradonačelnika Rostoka, gde je održana debata i gde živi 14-godišnja Rim, izjavio je za list "Tages špigel" da vlasti tog grada nemaju nameru da proteruju devojčicu i njenu porodicu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva