:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2015   12:05

0

210

Paklene vrućine u Srbiji, sutra crveni meteoalarm

Republički hidrometeorološki zavod prognozira opasne vremenske pojave koje će biti takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, prenosi Tanjug.

Visoke temperature, upozoravaju hidrometeorolozi, šire opasnost od izbijanja požara. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i pratiti savete koje daju nadležne službe.

Crveni meteoalarm, koji će u Srbiji verovatno sutra biti na snazi, označava vrlo opasno vreme. Lekari savetuju izbegavanje sunca u najtoplijem delu dana, kao i češće uzimanje tečnosti i konzumiranje lagane hrane.

U Srbiji je danas pretežno sunčano i veoma toplo, a posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je pojava pljuskova i grmljavina u severnim i zapadnim krajevima.

RHMZ je upozorio da će za vikend i tokom iduće sedmice na području Srbije biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni, a da će najtoplije biti u nedelju, 19. jula, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od oko 39 stepeni.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 34 do 38 stepeni.

Samo sutra posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, postoji mala verovatnoća za kratkotrajni pljusak i grmljavinu u severnim i jugozapadnim krajevima. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 16 do 25 stepeni, a vetar će biti slab, promenljiv.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa slabim vetrom, promenljivog pravca, jutarnjom temperaturom vazduha od 25, a najvišom dnevnom od 38 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 25. jula biće sunčano i veoma toplo vreme, sa temperaturama vazduha znatno iznad prosečnih vrednosti.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva