:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 12, 2015   12:05

0

141

Pake: Puno urađeno na reformi javne uprave



U Palati Srbija se održava drugi sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave, zajedničkog tela EU i Srbije, a delegaciju EU predvodi Pake, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Celodnevnim sastancima prisustvuju predstavnici Delegacije EU u Srbiji, GIZ-a, ambasada država članica EU u Srbiji, šefica Pregovaračkog tima Tanja Miščević, direktorka Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković i ostali predstavnici relevantnih institucija Republike Srbije.

Uvodnu reč imao je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Željko Ožegović koji je istakao da je cilj Vlade Srbije da ima državnu administraciju koja može da iznese pregovore, ali i što je još važnije da bude u stanju da te politike kasnije i primeni.

"Cilj nam je da kroz započetu reformu javne uprave stvorimo upravu zasnovanu na principima Evropskog upravnog prostora koja će pružati viši kvalitet usluga građanima i privredi nego što je to bilo do sad", rekao je Ožegović i dodao da je od velike važnosti da se uprava na svim nivoima prilagodi evropskim principima, da bude efikasna i okrenuta ka građanima i privredi u cilju privrednog rasta i kvalitetnijeg života građana.

Pake je izrazio podršku i optimizam prema napretku učinjenom u reformi javne uprave, ali i prema narednom obimnom poslu koji čeka Srbiju.

Milenkovićka je istakla značaj metodologije Evropske komisije u ovom procesu, kao i značaj finansijske komponente kroz IPA fondove.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva