:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2015   12:05

0

118

Pak: U tabloidnoj stvarnosti laž je istina

Ona je u razgovoru za "Danas" rekla da predsednik nije sklon reklamerstvu, niti očekuje da mediji prave pompu oko njegovog rada, ali očekuje da novinari korektno izveštavaju o onome što radi, "što često nije slučaj".

"Osim onih tabloida koji već dve godine vode rat protiv predsednika, postoje mediji koji u masi dogadaja jednostavno ignorišu događaj koji su dužni da pokriju u skladu sa Zakonom o informisanju", rekla je Stanislava Pak, povodom tvrdnji koje je o predsedniku u nekim medijima izneo lider radikala Vojislav Šešelj.

Ona navodi da baš zato što predsednik nikada nije želeo da bude medijska zvezda, niti je koristio moć države da vrši pritisak na medije, pojedini tabloidi ga vide kao laku metu za testiranje verbalne artiljerije.

"Kako se radi o osobama niskih ljudskih, intelektualnih i moralnih kapaciteta, metod za napade je očigledan i bedan. Zakon je tu samo u funkciji napada, te kada se postavlja pitanje da li je neka izmišljotina tačna, ukoliko na to odgovorite, odgovor je iskrivljen i stavljen u kontekst izmišljene tekstualne manipulacije, bogato začinjen dnevnim analitičarima, kompetentnim za sve i svašta od visoke politike do utvrdivanja očinstva", ističe Pakova.

Prema njenim rečima, u takvoj tabloidnoj stvarnosti istina je laž, laž je istina. U vezi sa bilo kojom licnošcu, može se izmisliti afera, napakovati niz gadosti i provući je kroz blato. Ovde se radi o zloupotrebi javnog glasila, uceni, manipulaciji, reketiranju, ali bez odgovornosti. Predsednik nikada neće odstupiti od cilja koji je zacrtao i obećanja koje je dao građanima da će živeti u boljoj Srbiji, istakla je Stanislava Pak Stanković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva