:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2015   12:05

0

167

Pak Stanković:Pri kraju izrada platforme o Kosovu


Pak Stanković je ukazala da Kosovo nije ništa uradilo na formiranju zajednice srpskih opština, a na pitanje novinara da li će Srbija morati da prizna Kosovo pre ulaska u EU, odgovorila je "ne, mi to nećemo učiniti".

Savetnica predsednika Srbije je u Jutarnjem programu TV Pink, takođe, rekla da bi Hrvatska sada trebalo da bude domaćin zvaničnicima iz Srbije, da su odnosi između Srbije i Hrvatske malo otoplili i da je politička stabilnost bitna i zbog investicija koje se očekuju.

Pak Stanković je istakla da ima više kandidata za upravljanje "Železarom Smederevo" i da je sigurna da će biti izabrani najbolji.

Na pitanje o povratku biznismena Bogoljuba Karića, Pak Stanković je odgovorila da bi Karić, koji je prošao uspone i padove, trebalo kao svako, ko je bio meta napada da kaže šta ima i da se o tome izjasne pravosudni organi. Ako za to postoje elementi, treba da bude procesuiran, a ako ne, da bude oslobođen.

Govoreći o vladi u senci, koju je formirala Demokratska stranka, Pak Stanković je ocenila da demokratski kartel po svaku cenu nastoji da zadrži pozicije koje su im omogućavale da više od decenije pljačkaju građane Srbije, da nemaju platformu, ni ideju oko koje su se okupili, da žele da se reklamiraju i da su ih građani prozreli da oni nemaju politički kredibilitet.

Pak Stanković je ukazala da je u 1.000 dana mandata predsednika Nikolića pravac delovanja išao u dva pravca od kojih je jedan ideološki - da se funkcija predsednika stavi na potpuno nove osnove, u ustavne okvire, a drugi operativni.

Nikolić se pet puta sreo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, četiri puta sa predsednikom Amerike Barakom Obamom, podsetila je Pak Stanković i dodala da se sastao i sa novim rukovodstvom Kine.

Nikolić se sastao i sa više od 500 privrednih delegacija iz celog sveta, gde kojima je predstavio komparativne prednosti Srbije, rekla je savetnica predsednika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva