:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2015   19:11

0

186

Pajtić zatražio smenu Gašića i direktora VBA

ako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, saznanja koja je ombudsman izneo u javnost "duboko su zabrinjavajuća", i zbog takvih saznanja u demokratskim državama predsednici podnose ostavke.

"Tako je svojevremeno Nikson, zbog afere Votergejt podneo ostavku u SAD. Mi ne očekujemo da se ta vrsta standarda primeni u Srbiji, ali očekujemo smenu ministra odbrane Bratislava Gašića i direktora VBA. Insistiramo na tome da se ombudsmanu omogući pristup svim informacija u VBA", rekao je Pajtić.

On je upozorio "one koji krše ljudska prava i sve zakone, prisluškujući političke oponente, sindikaliste, nosioce pravosudnih funkcija, da će za to odgovarati krivično, za zloupotrebu službenog ovlašćenja i zbog kršenja svih elementarnih demokratskih principa i standarda".

"Zgroženi smo da jedna vojna agencija, koju finansiraju svi građani Srbije, na takav način postupa. Ovo je situacija identična situaciji iz devedesetih godina, kada se svako ko je imao svoje mišljenje proglašavan za stranog plaćenika i za domaćeg izdajnika. Dakle, za nekoga ko je predmet interesovanja vojnih službi", istakao je lider demokrata.

Nemaju šta vojne službe da rade i da slušaju političke aktiviste, sindikalne lidere ili sudije, dodao je Pajtić.

"Osnovni preduslov da Srbija ikada postane demokratska država jeste da se utvrdi ogovornost za ovaj skandal, koji je nezapamćen u poslednjih dvadesetak godina u evropskoj modernoj istoriji", rekao je Pajtić.

On je ponovio da DS traži da svi odgovorni budu razrešeni zbog ovakvog skandala.

"Kada ombudsman iznese ovakva saznanja onda je znak da je đavo odneo šalu, da je demokratija suspendovana, a bezbednosne agencije nisu ni pod kakvom bezbednosnom kontrolom, da je njihovo ponašanje netransparentno i nezakonito", kaže Pajtić.

"Ako se jedna državna agencija usudi da na takav način postupa sa ljudima koji ipak imaju određenu zaštitu javnosti, zbog pozicija na kojima se nalaze, onda je i svaki građanin Srbije nezaštićen", ocenio je Pajtić.

On je dodao da je u Kruševcu za vreme vlade Demokratske stranke bilo realizovano nekoliko izvanrednih privatizacija, a da grad propada od kada ga je preuzeo SNS.

"Henkel, Kuper i druge kompanije koje su došle iz inostranstva došle su upravo za vreme DS. SNS je kampanju bazirala na osudi privatizacija koje su učinjene u Kruševcu. I šta se dogodilo? Dogodilo se to da Aleksandar Vučić otvara pogone u tom Henkelu, i dogodilo se to da se pokazalo da nije bilo tih privatizacija da bi privreda u Kruševcu u potpunosti zamrla. Za vreme vlasti Srpske napredne stranke Kruševac je došao do poražavajuće statistike, da je gotovo 39 odsto građana ovog grada nezaposleno. To je dramatično", rekao je Pajtić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva