:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2017   12:05

0

302

Pahor ponovo izabran za predsednika Slovenije




Na drugom mestu sa 22,5 odsto glasova je župan Kamnika Marjan Šarec, ranije glumac i imitator koji se proslavio imitacijama, upravo političara.


Šeste izbore za predsednika Slovenije, od osamostaljenja, obeležila je rekordno niska izlaznost. Možda je za to zaslužno i loše vreme, jer od jutros u većem delu zemlje pada kiša.



Izbori u Sloveniji protekli su bez nepravilnosti.



Iako Borut Pahor uživa veliku popularnost, njegove socijaldemokrate ga nisu kandidovale, pa je na izborima nastupao samostalno.



Kandidati na izborima bili su i Ljudmila Novak iz stranke Nova Slovenija - hrišćanski demokrati, Maja Makovec Brenčič iz Stranke modernog centra - SMC, Angela Likovič, koja predstavlja Glas za decu i porodicu i Boris Popovič sa liste Slovenija zauvek.



Kandidati su i Romana Tomc iz stranke Slovenske demokratske stranke - SDS, Suzana Lara Krause sa liste SLS - Slovenska narodna stranka i Andrej Šiško iz Pokreta Sjedinjena Slovenija.



Funkciju predsednika Slovenije, od 1991, do sada su obavljali Milan Kučan u dva mandata, Janez Drnovšek, Danilo Tirk i Borut Pahor.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva