TV Most - Pacoli:Ako nemam dozvolu Beograda, neću raditi kao Đurić
Vesti
Pacoli:Ako nemam dozvolu Beograda, neću raditi kao Đurić

20:32, 19.07.2018

|

Izvor: Tanjug

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli kaže da je tražio dozvolu Beograda da poseti Sandžak i da će, ako je dobije, posetiti taj deo Srbije, prenosi prištinski "Klan Kosova".


Bedžet Pacoli je, u emisiji Info magazin, rekao da je iz Brisela vršen pritisak da ne ide u tu posetu, ali da je podneo zahtev Beogradu i da će to učiniti, bez obzira na to šta drugi kažu.
"Već 40 godina živim van Kosova, osećam se slobodnim na putovanjima i osećam se vrlo slobodnim, ali ako nemam dozvolu da uđem u Srbiju neću raditi kao Marko Đurić i ući planinskim putevima koje ne poznajem, uopšte neću ići ako mi ne bude dozvoljeno", rekao je Pacoli.


Ocenio je da je u medijima primetio "malo više ogorčenosti nekih lidera u Beogradu"."Poštovaću poziv mog kolege. Ne bih koristio medije na Kosovu da nekog provociram. Kada je Đurić došao na Kosovo, pred medijima je pokazao tri prsta da bi provocirao. Ja nikoga ne bih provocirao. Otišao bih u Novi Pazar kao zvaničnik, ne kao privatno lice. Kao privatno lice bih sutra otišao, i ne bi morao nikoga da pitam, ali pozvan sam kao ministar spoljnih poslova", rekao je Pacoli.Dodao je da njegova poruka neće biti provokacija.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design