:

:

TV Most

Foto: Radio KIM

clock

Septembar 08, 2015   12:05

0

147

Pacoli: Probne tablice besmislene

Pacoli je za RTV Kim objasnio da je još ranije od kosovske vlade zahtevao da se probne tablice uvedu i za vozila koja su registrovana u centralnoj Srbiji, a ulaze na teritoriju Kosova. S obzirom da se to nije desilo, odlučio je da privremeno suspenduje Memorandum o osiguranju vozila koji je, kako kaže, imao za cilj da olakša slobodu kretanja.

„Za građane Kosova to je neprihvatljivo. Za mesec dana boravka u Srbiji sa RKS tablicama naši građani će morati da plate oko 150 evra što je skupo“ kazao je Pacoli.

Pacoli ne veruje da će privremeno suspendovanje sporazuma uticati na dalji tok pregovora u Briselu. Smatra da je najbolje rešenje ovog problema ukidanje probnih tablica jer će tako „građani obe zemlje moći da se kreću slobodno i bez dodatnih troškova“.

Predsednik Generalne skupštine Biroa osiguranja Kosova Rahim Pacoli juče je suspendovao sporazum o osiguranju vozila koji je postignut 23. juna između Prištine i Beograda. Međutim, vozila sa srpskim registarskim oznakama ulazila su posle ponoći preko prelaza Jarinje na Kosovo po nepromenjenom režimu i bez probnih tablica.

Sprovođenje Memoranduma o osiguranju vozila počelo je sredinom avgusta, prema kome vozila sa registarskim oznakama gradova centralne Srbije ulaze na Kosovo sa važećom polisom osiguranja, a za vozila sa Kosova sa tablicama "KS" potrebno je da poseduju dodatnu TPL plus polisu osiguranja da bi ušla u Srbiju.

Ona vozila koja imaju TPL plus polise, a tablice RKS, potrebno je da imaju i probne tablice a njihovi korisnici dodatno plaćaju dnevno osiguranje.

Izvor: Radio KIM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva