:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Avgust 22, 2017   12:05

0

116

Pacoli počeo pregovore sa "ratnom koalicijom" PAN

Predsednik ANK Bedžet Pacoli, pošto ga je predsedništvo stranke ovlastilo da pronađe izlaz za deblokadu formiranja institucija, mimo pripadajuće predizborne koalicije sa Demokratskim savezom, već je razgovarao sa predstavnicima Demokratske partije i Alijanse za budućnost, čiji je lider Ramuš Haradinaj, kandidat za kosovskog premijera.

Prištinski mediji na albanskom prenose da su razgovarali o podeli mandata u budućoj vladi, ali da konačan dogovor još nije postignut.

Predsednik Inicijative za Kosovo (članice ratne koalicije "PAN") Famtir Ljimaj, izjavio je da će Vlada sa Ramušom Haradinajem imati parlamentarnu većinu, te da je siguran da će mandatar Haradinaj biti podržan.

"Mi računamo na jedan politički subjekat. Verujemo da će Kosovo imati nove institucije do sledeće nedelje. Pregovaramo sa Alijansom za novo Kosovo i drugim političkim grupama", rekao je Ljimaj.

Pored toga, dodao je "da se bespotrebno gubi vreme i da je Kosovo do sada trebalo da ima nove institucije".

Prilazak Pacolija koaliciji "PAN" obezbediće joj prostu većinu od 61 glasa, kako bi, uz podršku Srpske liste i poslanika manjina mogla da konstituiše skupštinu, izabere svog kandidata za predsednika parlamenta i formira novu vladu.

Sledeća sednica skupštine je 24. avgusta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva