:

:

TV Most

clock

April 05, 2017   12:05

0

108

Ove godine počinje povlačenje pomoći EU za reformu javne uprave

Brnabić je novinarima pred početak sastanka radne grupe za reformu javne uprave rekla da sva sredstva neće moći da budu povučena ove godine ali da će nastojati da taj iznos bude što veći.

Ona je naglasila da je ta budžetska podrška EU namenjena za spovodjenja Strategije za reformu javne uprave.

Kako je istakla, prva faza te reforme bila je racionalizacija javne uprave i da se sada ide na reorganizaciju javnih službi.

"Cilj je da se pruži što efikasnija usluga gradjanima i to u ključnim sektorima, zdravstvu, prosveti i socijalnoj zaštiti", rekla je Brnabić.

Dodala je da su od decembra 2013. godine, kada je uvedena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, u budžetu Srbije zbog racionalizacije javne uprave postignute ušede od 100 miliona evra, a samo u 2016. bile su 40 miliona evra.

Ocenila je i da Srbija nema glomaznu već neefikasnu javnu upravu.

Direktorka odseka za Zapadni Balkan Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije Genoveva Ruiz Kalavera kazala je da je cilj da Srbija dobija efikasnu i odgovornu upravu koja će biti na usluzi gradjanima.

Ona je istakla da će EU i Evropska komisija nastaviti da podržavaju Srbiju u uvodjenju evropskih standarda i na njenom putu ka EU.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva