:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 28, 2015   12:05

0

206

Ovacije za Vuka Ršumovica i Denisa Murića

Publika u prepunoj dvorani Sava centra, u kojoj je bio i ministar kulture Ivan Tasovac, pozdravila je veoma dugim aplauzom brojnu ekipu filma koja se poklonila posle projekcije, a prave ovacije priredjene su glavnom glumcu - dečaku Denisu Muriću i reditelju - debitantu Ršumoviću.

Film u produkciji Miše Mogorovića baziran je na istinitoj priči o divljem dečaku (igra ga Murić) koga su 80-ih godina 20. veka lovci pronašli medju vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socijalizuje.

Suprotno prvim predvidjanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris, počinje da se razvija i sklapa prijateljstva. Ali, izbija rat u BiH, a u dom stiže pismo od lokalnih bosanskih vlasti koje zahtevaju Harisov povratak.

Pored Murića igraju naturščici Pavle Čemerikić, Isidora Janković i druga deca, kao i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Mihailo Laptošević i drugi.

Direktor fotografije bio je Damjan Radovanović, takodje debitant.

Film je realizovan u produkciji kuće "Art & Popcorn" iz Beograda, a koproducenti su Radio-televizija Srbije, "Baboon Production" iz Srbije, Kinorama iz Hrvatske. Projekat su podržali Filmski centar Srbije, Grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

"Ničije dete" će u aprilu imati i redovnu bioskopsku distribuciju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva