:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

Februar 14, 2015   02:01

0

220

Ovacije za predstavu iz Gračanice "Hotel Kosovo"

U mnogobrojnoj publici bili su i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin sa suprugom i prvi teniser sveta Novak Đoković sa porodicom.

"Hotel Kosovo", koreografski mjuzikl sa podnaslovom "Scenski priručnik za lakše snalaženje u južnoj srpskoj pokrajini, republika Kosovo", izvodi veliki ansambl sa 30-ak glumaca.

Premijera je bila 12. decembra prošle godine u Domu kulture u Gračanici, gde je tom prilikom otvorena stalna pozorišna scena.

Komad u žanru tragične farse oslikava život glavnog junaka simboličnog imena Dobrivoje Anđelković koji je 15 godina nakon rata pokušao da se vrati u svoje selo kod Prizrena. Autor predstavlja dramu povratnika, njegovih unutrašnjih lomova u sukobu sa mrežom institucija, promenjenom realnošću i kolektivnim nasleđem različitih strana.

Beskompromisnoj kritici, na satiričan i gorak način, a scenski efektno, izloženi su i albanska i srpska strana, kao i međunarodna zajednica.

Glavni lik igra Aleksandar Mihajlović. U ansamblu su Zinaida Dedakin, Branko Babović, Bojan Stojčetović, Bora Nenić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Milena Jakšić, uz veliki broj mladih glumaca i igrača.

Muziku je komponovao Bojan Stojčetović, koreograf je Nebojša Gromilić, kostimograf Ljiljana Ružić, a scenograf Goran Stojčetović.

Inače, dolazak Đokovića izazvao je veliko interesovanje u punoj sali nacionalnog teatra, što ipak nije skrenulo pažnju sa izvrsnog izvođenja umetnika sa Kosova i Metohije, koje je publika nagrađivala aplauzima posle gotovo svake scene.

Po završetku, u Klubu Narodnog pozorišta na koktelu za učesnike i goste, ministar Vulin i Đoković pridružili su se glumcima i razmenili utiske o predstavi, prijemu kod gledalaca i drugim temama.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva