:

:

TV Most

clock

Oktobar 17, 2017   12:05

0

302

Ovacije za predstavu Ateljea 212 u Zagrebu


Glumcima Svetlani Bojković, Gorici Popović, Tatjani Bošković, Sofiji Juričan, Ivanu Mihailoviću na sceni su se pridružile rediteljka Aleksandra Milavić Dejvis i spisateljica Olga Dimitrijević.



Nakon izvođenja publika je u velikom broju razgovarala sa akterima predstave na okruglom stolu koji je moderirala teatrolog Mira Muhoberac, a vodila glumica pozorišta "Gavella" Bojana Gregorić Vejzović.


Predstava "Moja ti" nastala je prema komadu "Kako je dobro videti te opet" Olge Dimitrijević, a naslov je naknadno promenjen.



"Moja ti" je pobednički komad na konkursu Sterijinog pozorja za savremeni dramski tekst, a predstava je nastala u koprodukciji Ateljea 212 i Sterijinog pozorja.



Komad se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije.



Protogonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje se u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile.



Muzika u predstavi sačinjena je od autorske muzike kompozitorke Anje Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme.



Rediteljski postupak je u najširem smislu zasnovan na čitanju komada kao dela epskih teatarskih praksi.



Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maria Marković, scenograf Marija Kalabić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva