:

:

TV Most

clock

Oktobar 27, 2016   12:05

0

147

Ovacije i aplauzi za Jesen samuraja i Nacrtaj mi ljubav

Publika u Gračanici je gromoglasnim aplauzom i ovacijama najpre pozdravila projekciju filma "Nacrtaj mi ljubav" i filmsku ekipu koja im se poklonila, a nakon toga i film "Jesen samuraja".

Pre projekcije filma održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili producent Marko Paljić i mlada glumica Marija Jovanović.

Paljić je na konferenciji za štampu kazao da je film do sada pogledalo više od 100. 000 ljudi, da su sale prepune, a publika zadovoljna i nasmejana.

"Ovaj film smo praktično počeli da spremamo iz kombija 2014. godine. Tada smo bili na turneji po centralnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji i regionu. Kako smo izašli iz kombija tako smo Petra Strugara ubacili u teretanu i na časove karatea. ÄŒim je on bio spreman, u decembru 2015. godine počelo je snimanje filma", objašnjava Paljić.

Kaže da je oduvek bilo teško snimiti film, čak i onda kada je finansijska situacija u tadašnjoj SFRJ bila mnogo bolja, ali to, kako kaže, ne treba da bude opravdanje za neuspeh.

"Uvek je bilo teško i uvek će biti teško, ali ja mislim da nedostatak novca nije opravdanje za nekvalitetne filmove i mislim da nije opravdanje za mlade ljude i ljude srednjih godina da kažu: Ja se time neću baviti, tu nema novca. Ako imate dobru ideju i ako to želite punog i čistog srca film ćete snimiti", smatra Paljić.

Govoreći o filmu "Nacrtaj mi ljubav" koji su snimili polaznici Škole filmske magije 2, Paljić kaže da je prevazišao sva njegova očekivanja.

"Meni je potpuno neverovatno da ta deca snime tako dobar film".

O filmu "Jesen samuraja" govorila je i mlada glumica Marija Jovanović. Kaže da je "upala" u uigranu filmsku ekipu koja je već sarađivala na projektu "Mali budo", ali su kolege bile uvek otvorene za saradnju i pomoć.

"Prvi put sam sarađivala sa Daniliom Bećkovićem. Imala sam divnu komunikaciju i pomoć zato što sam prvi put radila ovu vrstu žanra", kazala je Jovanovićeva.

Reditelj i scenarista filma "Nacrtaj mi ljubav" Ivan Miljković je zadovoljan filmom, ali je, kako kaže, ocena publike najvažnija. Ističe da su polaznici škole profesionalno odradili svoj posao.

"Rekao bih da su glumci tu imali najzahtevniji zadatak jer je film bio bez dijaloga. Njihovo glumačko umeće je došlo do izražaja jer su oni mimikom, gestakulacijom tela morali da odigraju svoju ulogu i pokažu svako osećanje koje se vidi na platnu", kazao je Miljković.

Film "Jesen samuraja" biće prikazani i u srpskim enklavama širom Kosova i Metohije krajem novembra ili početkom decembra.

Izvor: Radio KIM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva