Vesti
Otvorena Nušićijada u Ivanjici

20:51, 24.08.2018

|

Izvor: Tanjug, RTV

Velikom paradom meštana i primopredajom ključeva grada večeras je u Ivanjici i zvanično otvorena deveta obnovljena Nušićijada, koja ove godine protiče u znaku "umnožavanja", jer je sinoć Udruženje građana Kudes imalo svoju Nušićijadu na privatnom imanju u okolini Ivanjice, a prethodno, 18. avgusta, i na Dorćol placu u Beogradu.


Komentarišući to glumac Milan Milosavljević, koji već devetu godinu na obnovljenoj Nušićijadi oživljava lik velikog srpskog komediografa, rekao je da će možda i on organizovati svoju Nušićijadu.
"U ovoj zemlji čuda sve je moguće, pa zašto i ja ne bih imao svoju Nušićijadu. Ali, postoji samo jedna Nušićijada koja je u vlasništvu građana", naveo je Milosavljević kad mu je predsednik opštine Zoran Lazović simbolično predavao ključeve grada.Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević rekao je da su ovakve manifestacije jedan od 11 ključnih turističkih proizvoda Srbije, te dodao da Nušićijada ima podršku ministarstva koje, kako je rekao, izdvaja značajna sredstva za infrastrukturne projekte vezane za razvoj turizma u Ivanjici.Tokom vikenda posetioci Nušićijade, koja od ove godine ima i sertifikat za kvalitet Udruženja za turizam i manifestacije, prisustvovaće pozorišnim predstavama, koncertima i brojnim drugim sadržajima organizovanim u čast velikog srpskog komediografa i u slavu smehu, radosti i veselju.Organizatori ovogodišnje Nušićijade su opština Ivanjica, Dom kulture i Turistička organizacija Ivanjica.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design