:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2015   14:43

0

281

Otvorena nova zgrada DZ u Zubinom Potoku

Otvaranjem Nove zgrade Doma zdravlja pacijentima je obezbeđena zdravstvena zaštita na višem nivou a zaposlenima adekvatni uslovi za rad.

"Ja sam danas veoma uzbuđena što sam pred kraj radnog veka dočekala i to da pustimo u rad Dom zdravlja u Zubinom Potoku. Kao upravnik Doma zdravlja i kao lekar ove ustanove radeći sa kolegama u veoma teškim i neadekvatnim uslovima odlično znam kolika je vrednost novosagrađene zgrade Doma zdravlja" rekla je Lena Radosavljević direktorka Doma zdravlja Zubin Potok.

"Došao je i trenutak da nam se ovo zdanje preda,daće Bog da ga koristimo što manje.Koristim priliku da se zahvalim EU i nadam se da ćemo i u budućnosti odlično sarađivati" rekao je Stevan Vulović gradonačelnik Zubinog Potoka.

Izgradnju ove funkcionalne zgrade po evropskim standardima finansirala je EU.

"Od opštine i ministarstva očekujemo da će naše napore nagraditi nabavkom onog što je potrebno da bi Dom zdravlja u potpunosti proradio i zaživeo. EU je u ovu zgradu uložila 600 000 evra i sva tri sprata su u potpunosti dostupna invalidima" istakao je Semjuel Žbogar šef kancelarije EU.

Ova nova trospratnica napravljena je preko puta stare oronule zgrade Doma zdravlja čije je rušenje u planu, a sledeći korak je obezbeđivanje neophodnemedicinske opreme kako bi Dom zdravlja u Zubinom potoku normalno funkcionisao.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva