:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 12, 2015   12:05

0

260

Otvorena Kancelarija Grčko-srpske privredne komore



Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić rekao je da ekonomski odnosi dve zemlje nisu dovoljno razvijeni i ne prate interese i želje privrednika.

"Došli smo do saznanja da je neophodno na nov način raditi, poštujući pre svega potrebe upoznavanja grčkih i srpskih partnera sa mogućnostima koje postoje kako bi se ekonomska saradnja razvila", rekao je Miletić novinarima.

Prema njegovim rečima Grčka je značajan investitor u Srbiji, ali se u danima ekonomske krize ne može računati na značajnije investicije, ali saradnja može da bude unapređena naročito u privatnom sektoru.

Miletić je ukazao da je juče u komori održan sastanak borda direktora Privredne komore Beograda i da je dogovoreno da se preduzemu koraci u cilju poboljšanja mogućnosti za veće korišćenje Luke Solun i značajnije povezivanje sa grčkim tržištem.

"Formiranjem niza kancelarija u Srbiji i Grčkoj napravićemo mrežu koja će omogućiti da se što je moguće veći broj privrednika uključi u našu aktivnost", rekao je Miletić.

Predsednik Grčko-srpske privredne komore Kostas Georgakos, takođe je unazao na potrebu da ekonomski odnosi dve zemlje bude unapređeni.

On je najavio da će komora nastaviti sa organizacijom velikih privrednih manifestacija, prva u nizu će biti manifestacija Upoznajte Srbiju a za njom i Upoznajte Grčku.

"Za ovaj posao imamo odličnu saradnju sa svim institucijama u Srbiji ali i podršku grčke države i grčkih institucija", naveo je on.

Zamenica grčkog ministra za Makedoniju i Trakiju Maria Kolia Caruha, ukazala je da se nova grčka vlada i ministarstvo koje predstavlja, nada unapređenju saradnje i očuvanju tradicionalno dobrih veza Grčke i Srbije.

Ona je naglasila da ministarstvo koje predstavlja nadgleda saradnju Grčke i zemalja u regionu i da će biti na raspolaganju svima koji rade na ovom poslu.

Potpredsednik Grčko-srpske privredne komore Goran Jović naglasio je da će završetkom izgradnje Koridora 10 u značajnoj meri biti poboljšano povezivanje Srbije i Grčke.

To će, kako je naveo, doprineti i većem iskorišćenju Luke Solun, ali će i ukupna saradnja dve zemlje biti unapređena.

"Grčka ovog trenutka ima tri do četiri puta bolju saradnju sa Bugarskom i šest do sedam puta sa Rumunujom. Naše tradicionalno dobre odnose treba iskoristiti za unapređenje privrednih odnosa i bolje poslovanje", rekao je Jović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva