:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Februar 25, 2015   08:27

0

186

Otvorena izložba radova studenata arhitekture

Najpre se prisutnima obratila profesorka arhitekture Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Saja Kosanović.

„Po prvi put posle duže vremena napravili smo saradnju sa neakademskom institucijom da dobijemo priliku da radove naših studenata u ovakvom jednom većem broju prikažemo široj publici. Prikazani su radovi studenata arhitekture sa fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici. Na ovoj izložbi su prikazani radovi studenata arhitekture od prve do pete godine, cilj nam je bio da prikažemo evoluciju, kako jedan mladi arhitekta napreduje od prve do pete godine i kako se tokom te svoje evolucije njegov put grana. Prikazani radovi pripadaju različitim pravcima i imaju različiti izraz, upravo to i jeste arhitektura, arhitektura u osnovi rašava prostorne probleme i ima jedan praktičan zadatak u rešavanju tih prostornih problema. Svako rešenje dobija i svoj posebni izraz i to je ono što arhitekturu čini umetnošću“, rekla je Saja Kosanović.

Dobrodošlicu je svim prisutnima poželeo profesor dr. Nebojša Arsić dekan fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici koji je otvorio izložbu radova studenata arhitekture.

„Prvi put smo u ovom lepom prostoru, povod je više nego lep. Izložba radova studenata arhitekture su radovi koji su već prikazani u okviru našeg međunarodnog projekta. Ovde se po prvi put prikazuju južno od Ibra. Drago nam je što imamo priliku da sa vama podelimo znanje studenata, njihovo upoznavanje, njihov kreativni rad na njihovom putu da jednog dana postanu arhitekte. Mi školujemo inženjere različitih profila, jedan profil su studenti arhitekture, ostali profili su: Elektrotehnika, građevina i mašinstvo. Ovo je naša saradnja sa Opštinom Gračanica i uspostavljen je kontakt u vidu otvaranja jednog odeljenja u Gračanici, odseka elektrotehnike, ovo je samo dokaz da fakultet tehničkih nauka u Kosovoskoj Mitrovici se sve više vraća mestu sa kog je i potekao. Mi ćemo nastaviti i sledeće godine sa radom tog odeljenja, pozivam roditelje, pozivam buduće studente kada budu planirali da upisuju neke od fakulteta da imaju u vidu šta mi radimo, šta mi možemo, kakave mogućnosti pružamo. Ova izložba je jedan od dokaza da mi znamo i umemo“, rekao je Nebojša Arsić.

Svi prisutni koji su ispratili otvaranje izložbe bili su oduševljeni radovima i projektima studenata arhitekture.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva