:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   12:05

0

280

Otvorena izložba "Od haosa do kosmosa"


Prisustvo Kenđi Nagaia, japanskog umetnika bogate međunarodne karijere na savremenoj likovnoj sceni Srbije od posebnog je značaja. Osim što je učesnik umetničkih kolonija i bijenala grafike kod nas, stvorio je i čvrste veze između umetnika i grafičkih centara u Srbiji i u Japanu.



Odrastao u porodici vlasnika fabrike tekstila u Tokiju, Kenđi je u detinjstvu bio fasciniran živopisnim koloritom i teksturom tkanine. Danas, nastanjen u podnožju planine, profesor Nagai otkriva prirodu kroz sopstveni rad tragajući za kontrastom i balansom.


"Možda moje detinjstvo utiče na moje stvaranje. Sviđali su mi se rubovi iz kojih se vide nesatkane niti. Sada živim na planini, nije mi namera da slikam prirodne motive, slikam doživljene senzacije u prirodi koje bude različite asocijcije, 'deset ljudi-deset vizija'", navodi Nagai.



Izložbom grafika "Od haosa do kosmosa" koristeći jake kolorističke efekte, autor stvara izvanredan utisak vibriranja dela i lebdenja boja. Prožimanje suprotnosti, koje ne isključuju jedna drugu, takođe su deo umetnikovog interesovanja.



"Kao što u našem svetu možemo da primetimo suprotnosti, plus i minus, severni i južni pol. Naš svet je sačinjen od suprotnih stvari. Takv svet gde ćemo naći harmoniju, gde ćemo naći poredak je moja osnovna tema", navodi Nagai.



Izložba će biti otvorena do 28. oktobra.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva