:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2017   17:08

0

252

Otvorena izložba fotografija Ivana Radulovića "Nemiri u miru umiru"






Manifestacija „Dani skloništa“ posvećena obeležavanju dvogodišnjice rada i postojanja otvorena je izložbom fotografija novinara Ivana Radulovića pod nazivom „Nemiri u miru umiru“.



Posetioci su imali priliku da pregledaju retrospektivu novinarskih fotografija koje je novinar Ivan Radulović zabeležio tokom svog dugogodišnjeg rada i za koje je nagradjivan više puta.



„Prikazano je tridesetak fotografija  nastalih u periodu izmedju 2005. i 2016. godine. Zajedničko za sve njih jeste moja želja da što ubedljivije prikažem tu borbu Srba za osnovna ljudska prava koja su svuda u svetu zagarantovana a mi ovde moramo da se borimo za njih“, rekao je Radulović.



On je istakao da to nije uvek bilo lako učiniti jer nije mogao biti „suvi profesionalac“.



„Nisam mogao biti suvi profesionalac koji je došao da odradi svoj posao , uzme dnevnicu i vrati se kući. Bio sam pre svega čovek koji je učestvovao sa svim tim ljudima u borbi za svoj dom, svoje ognjište... tako da je mnogo kadrova možda i propušteno ali i ove fotografije šalju jednu poruku i obeležile su jedan period našeg bitisanja ovde koje će svakako ući u istoriju“, rekao je Radulović.



Drugog dana vrata su otvorena za sve koji žele da se upoznaju sa prošlim, sadašnjim i budućim radom „Skloništa“.



Osam sekcija zajedno sa kreativnom radionicom u toku dana posetioce će voditi kroz odrastanje „Skloništa“ i njegove buduće planove


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva