:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Decembar 08, 2017   12:05

0

216

Otvorena istraga protiv kosovskog ministra Gašija


Nekoliko desetina osoba bilo je na slavlju Fatmira Limaja u njegovoj odaji u selu Banje kod Mališeva, a povodom odluke Osnovnog suda u Prištini, da bude oslobođen optužnice za korupciju i zloupotrebu dužnosti, dok je bio ministar za infrastrukturu.



Prištinski mediji objavili su video-klip sa proslave, snimljen telefonom, na kojem se vidi kako najpre bivši predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku puca iz pištolja, a odmah za njim i ministar za dijasporu i potpredsednik kosovske vlade Dardan Gaši.



Portparol kosovske policije za region Đakovice Lirije Podrimaj izjavila je prištinskim medijima da su preduzete operativno-istražne radnje, da je intervjuisano nekoliko osoba, i da je krivična prijava podneta Osnovnom tužilaštvu u tom gradu.



Prethodno su, pošto je video-snimak objavljen u medijima, poslanici Demokratskog saveza u kosovskoj skupštini zatražili izjašnjavanje premijera Haradinaja o ovom slučaju, zahtevajući smenu potpredsednika vlade Dardana Gašija.



Prema poslanicima DSK, ponašanje ministra Gašija, iznad svega je u suprotnosti sa visokom etikom koju bi trebalo da imaju zvaničnici centralnih institucija.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva