:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2018   12:05

0

193

Otvorena granica na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije


Predsednik Mirović rekao je da je saradnja u okviru Evroregije DKMT uspešna, te da u prilog tome ide i kontinuirano dvodecenijsko trajanje tog Evroregiona, što, kako je istakao, pokazuje smisao njenog osnivanja i postojanja.


"Ovu saradnju obeležava zajedništvo, zajednički infrastrukturni projekti, ravnopravnost i uzajamna solidarnost i verujem da će se na tim temeljima naša saradnja razvijati i u budućnosti", rekao je Mirović.


 


On je dodao da se nada da će te vrednosti podsticati buduće generacije da žive bez granica i ograda, ali sa zajedničkim politikama, što će, kako je istakao, omogućiti kvalitetniji i sadržajniji život za sve građane Evroregiona DKMT.


 


"Cilj ovog Evroregiona u budućnosti biće smanjivanje razlika u ekonomskom razvoju i kvalitetu života, a sa druge strane, očuvanje specifičnosti koje su naše bogatstvo", naveo je Mirović.


 


Nakon svečanosti na tromeđi, u Novom Kneževcu održano je zasedanje Skupštine regionalne saradnje Evroregije DKMT.


 


Tom prilikom uručene su nagrade "Istaknuti u DKMT-u", kojima se, od 2012. godine, nagrađuju najbolji projekti ove evroregije, a predsedavajući Regionalne saradnje Dunav Kriš Moriš Tisa, Igor Mirović, uručio je "kocku", simbol DKMT-a, Kalinu Dobri, čime je Županiji Timiš predato predsedavanje u narednih godinu dana.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva