:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 29, 2015   12:05

0

137

Otvorena 49. Gitarijada u Zaječaru

Gitarijada je zvanično počela dodelom ključeva grada Zaječara Rokonačelniku ovogodišnje manifestacije, Nenadu Milosavljeviću, poznatom kao Neša Galija, i uručivanjem nagrade "Kostadin Kostadinović - Čauš" muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću - Džetu.

Milosavljeviću je ključeve grada uručio gradonačelnik Velimir Ognjenović, a Jankoviću je nagradu predao zamenik gradonačelnika Mirko Nikolić.

Pre te ceremonije svečano je otkrivena tabla povodom preimenovanja ulice "4. juli" u Kostadin Kostadinović Čauš.

Ulica u Zaječaru je odnedavno ponela ime tog producenta i osnivača Gitarijade koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Jugoslaviji, ali i na Balkanu.

Program se nastavlja večeras, a na sceni nastupiće Darko Rundek Cargo trio, Gibonni i Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković, Giga Groovy Going Group i pobednici 48. Gitarijade bend D Zoo.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.

Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gogh, Dubioza Kolektiv, Hard Time, Guano Apes, Kerber, Laibać, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Đura i mornari i drugi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva