:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

April 18, 2018   12:05

0

117

Otvoren Sajam privrednika u Domu kulture u Gračanici


Cilj ovog susreta večeras, pored promovisanja domaćih proizvoda i privrednika, je da se savetima i dobrim primerima otpočne poslovna saradnja i sa srpskim privrednicima iz ostalih delova naše zemlje i da se na taj način omogući povezivanje privrednika u regionu.


Gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović poručio je da je večerašnji događaj jako bitan za naše privrednike i pokazuje da će sa razvojem privrede i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima biti zagarantovan.


“Naši ljudi su vredni. Ovo je zaista odlična prilika da izlože i ponude svoje proizvode. Jaka privreda može da garantuje naš siguran opstanak na ovim prostorima. Nama je potrebno tržište i ovo je dobra prilika da privrednici komuniciraju međusobno, da razmenjuju iskustva i savete i nadam se da se neće sve završiti samo na ovome već da ćemo krenuti u neku bolju budućnost. Opština je tu da pomogne zdrave ideje i inicijative, da organizaciono omogući ovakve aktivnosti na kojima će privrednici moći da prikažu svoj rad i na taj način pronađu tržište za svoje proizvode, jer su naši uslovi zaista specifični i tržište je i najveći problem ovdašnjih privrednika”, rekao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.


Sajmu privrednika u Gračanici prisustvovao je i savetnik predsednika Privredne komore Srbije Nenad Đurđević.


“Imali smo danas priliku da vidimo realnost na Kosovu. Mogli smo da vidimo naše kolege i prijatelje privrednike koji žive na Kosovu, privređuju i imaju svoje male kompanije i naša je ideja da pokušamo da spojimo našu i vašu realnost, da bi ste pre svega vi bili bolje informisani, a onda ćete sigurno znati da što bolje iskoristite tu informisanost za vašu privredu i ekonomiju ali i za zajednicu kojoj pripadate i da tako vidite na koji način ćete toj zajednici da doprinesete. Mi smo tu kao Privredna komora Srbije, Vlada Republike Srbije i kao opština Gračanica da na bilo koji način pomognemo i izađemo u susret u datim okolnostima i u nekoj realnosti u kojoj je to moguće, a sa dobrom i pametnom politikom, sa našim i vašim zalaganjem možemo da napravimo dobre kontakte i dobre poslove”, poručio je Đurđević.


Sajam privrede u Gračanici svečano je otvorio državni sekretar u Ministarstvu privrede Republike Srbije Branimir Stojanović.


“Hvala vam što ste došli. Mislim da ste danas u Prištini uradili pravu stvar. Otvorili ste nove mogućnosti za svoje poslove, verujem da ćete steći nove partnere i u Prištini, a verujem da ih upravo sada stičete i ovde u Gračanici. Razumemo i podržavamo vaše prisustvo danas u Prištini. Znamo da je to važno i znamo da ćete i ovde u Gračanici pronaći svoje partnere. Verujem da ste se pozitivno iznenadili i širite taj glas i u sredinama u kojima živite kada se budete vratili. Pronađite novu ideju sa kojojm ćete dolaziti među ove ljude, koji su vredni, istrajni i odlučni u svom radu i koji su napravili ne tako male rezultate uz partnerstvo sa nekim ko bi mogao da im pomogne da pregaze još neki stepenik, a ja se nadam da će ova sala biti svake godine sve punija privrednika. Neka ovaj sajam bude naše seme koje ćemo zalivati i koje će svake godine biti sve lepše”, porućio je Branimir Stojanović i svečano otvorio sajam privrednika u Gračanici.


Privrednici iz svih krajeva Kosova i Metohije izložili su svoje radove i proizvode na večerašnjem mini sajmu privrede sa nadom da će uskoro pronaći dobro tržište za plasiranje svoje robe.


Pored usluga lokalnih ugostitelja, večeras su na sajmu privrednika bila ponuđena i dobra vina iz metohijskih vinarija, domaći proizvodi od povrća, domaći med, ručni radovi, suhomesnati proizvodi, poslastice iz lokalnih poslastičara…


Sajam privrede u Gračanici su podržali Kancelarija državnog sekretara u Ministarstvu privrede Republike Srbije u Gračanici, Opština Gračanica i Dom kulture Gračanica.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva