:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2018   13:04

0

258

Otvoren pogon kompanije "Kromberg i Šubert",Vučić obećao nove fabrike


Novi pogon svečano je otvoren danas, a vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predstavnik kompanije Željko Matijević i direktor BIA Bratislav Gašić.





Veliki broj građana dočekao je predsednika Srbije Aleksandara Vučića ispred fabrike "Kromberg i Šubert" u Kruševcu, a on im je poručio da to nije kraj i da će dovoditi i nove fabrike u njihov okrug.



Kruševljani su predsednika dočekali aplauzom i sa transparentom "Hvala Vučiću", a on im je, u kraćem obraćanju, poručio da će biti još fabrika kako bi bilo posla za žitelje Rasinskog okruga.



Podsetio je da su im se mnogi smejali i nisu verovali kada se pre nekoliko godina krenulo u razgovore za fabriku "Kromberg i Šubert", a danas je u njoj, ističe, zaposleno 560 ljudi iz Kruševca i Rasinskog okruga.



"Biće 2.500 zaposleno i to nije kraj. Dovodićemo nove fabrike. Hoćemo da zaposlimo Kruševac, da vratimo nadu u budućnost svima u Kruševcu, Ćićevcu, Varvarinu...", rekao je Vučić.



Predsednik je poručio da su pred nama teška vremena, mnogo pritisaka i spolja i iznutra i da je zato važno da svi ostanemo jedinstveni i čvrsti i da sačuvamo Srbiju i da ona ide napred.



"Da vi budete bogatiji, da vam deca budu živa i zdrava, da ih bude mnogo više nego što ih imamo danas... Sve najbolje vam želim i vidimo se uskoro nekom sličnom prilikom. Hvala vam", rekao je Vučić.



Predsednik Srbije je prethodno posetio porodicu Krstić, mladi bračni par Dejana i Draganu, koji već rade u toj fabrici.



Kompanija "Kromberg i Šubert" je do sada investirala 20 miliona evra, a u planu je da uloži ukupno 29 miliona evra.



Fabrika trenutno zapošaljava 565 ljudi, dok je cilj povećanje broja zaposlenih na 2.500 hiljade u narednih nekoliko godina.



Kompanija se bavi proizvodnjom kablova za auto-industriju, a u Kruševcu je prvi kablovski snop proizveden 2017. godine.



Ova nemačka kompanija ima istoriju dugu 116 godina, sa više od 48.000 zaposlenih na 45 lokacija širom sveta, a ukupni prihod Grupe prošle godine bio je 1,6 milijardi evra.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva