:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2017   12:05

0

184

Otvoren novi pogon fabrike čokolade "Neli"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je proizvodni pogon fabrike i istakao da je ova kompanija primer preduzetništva kakvo treba da postoji mnogo više u Srbiji.

"Porodično preduzeće u kome zajedno rade sve generacije, u kome su krenuli sami od svog kapitala i stigli od jednog do 300 zaposlenih. Vlada Srbije je ponosna na naše preduzetnike i trudimo se da radimo što bolje da im obezbedimo mogućnost plasmana u inostranstvo, ali i dobre i predvidljive uslove za poslovanje u Srbiji", rekao je Vulin novinarima prilikom otvaranja fabrike.

Naveo je da će se Vlada Srbije i dalje truditi da izjednači subvencije i pomoć od države kada su u pitanju domaći i strani proizvođači na našem prostoru.

Direktor fabrike "Neli" Mitar Obradović je rekao da je za ovu fabriku jako bitan izvoz u Rusiju, i da mu je drago što je vlada potpisnica sporazume o slobodnoj trgovini sa tom zemljom, kao i Cefta sporazuma koji omogućava prodaju proizvoda bez carine sa zemljama u regionu.

"Za nas je izvoz u Rusiju jako važan, planiramo da najviše izvozimo u Rusiju. Ovim otvaranjem proširujemo asortiman na 40 vrsta čokolada i idemo napred", rekao je Obradović.

Trgovinski predstavnik Ruske Federacije, Andrej Nikolajevič Hripunov rekao je da je ovo dobar primer i za druga srpska preduzeća.

"To je firma gde je zaposleno više stotina ljudi, porodica i to je dobar primer. Ja pozdravljam dobru saradnju sa Ruskom Federacijom, ugovor o slobodnoj trgovini stvara dobre uslove za saradnju imajući u vidu Evroazijsku integraciju, on otvara nove mogućnosti ne samo u Rusiji, nego i u Belorusiji i drugim članicama ove integracije", istakao je Hripunov.

On je dodao da se nada i očekuje otvaranju novih fabrika ne samo u Srbiji, nego i u Rusiji.

"Vaši proizvodi veoma su popularni u Rusiji i ja se nadam da ćemo u budućnosti preći sa klasične trgovine na otvaranje novih radnih mesta u Srbiji i Rusiji", rekao je Hripunov.

Direktor sektora za industriju Privredne komore Srbije, Miroslav Lutovac rekao je da su ovakve fabrike lepi primeri za sve one koji to hoće da vide.

"Pokazujemo danas da je u Srbiji moguće kvalitetno raditi, sopstvenim sredstvima uz podršku, ali je jako bitno da ovu poruku pošaljemo mladim privrednicima koji razmišljaju da pokrenu svoju proizvodnju", rekao je Lutovac dodavši da je jako važno imati jasan cilj i proizvod.

Fabrika konditorskih proizvoda "Neli" osnovana je 2007. godine i danas svoje proizvode izvozi u 12 zemalja i na tržište Rusije, Belorusije i Jermenije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva