:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2015   12:05

0

149

Otvoren Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Na otvaranju je potpisan memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti turizma između srpskog ministarstva turizma i Sekretarijata za turizam i kulturu Abu Dabija, zemlje partnera na ovogodišnjem Sajmu, a koji bi trebalo da poveća broj turista iz te zemlje u Srbiji.

U prisustvu mnogobrojnih domaćih i inostranih zvaničnika i diplomatskih predstavnika, Vučić je zahvalio predstavnicima Abu Dabija što su došli u Beograd ističući da se nada da će ubuduće što više turista iz Srbije otići u tu arapsku zemlju, ali da će i veći broj Emiraćana imati priliku da uživa u gostoprimstvu i lepoti Srbije.

Podsetivši da je broj turista u Srbiji iz godine u godinu sve veći, premijer je rekao da će držva nastaviti da radi na tome, između ostalog, i ulaganjem u infrastrukturu.

"Privatizovaćemo i modernizovaćemo veliki broj banja, a početak izgradnje Beograda na vodi pružiće nešto potpuno drugačije u odnosu na ono što ima Srbija, ali i region", rekao je premijer.

Naveo je da će i razvoj putne i železničke infrastrukture u narednim godinama napraviti bolje uslove za razvoj turizma.

Napomenuvši da Srbija nema more, Vučić je rekao da ga nemaju ni Austrija ni Švajcarska i dodao da Srbija ima najlepše reke, planine i banje, te da radom i marljivošću mora da privlači turiste iz celog sveta, ali i Srbije.

Jer, kako je rekao, ni mnogi Srbi nisu posetili sjajne destinacije koje naša zemlja nudi.

"Pred turizmom je velika budućnost, ali ćemo morati da radimo mnogo više i marljivije nego do sada", kazao je premijer dodajući da Srbije ima u pojedinim svetskim turističkim vodičima, ali ne i u svim najvažnijim i da to mora da se promeni.

Podsetio je na priču koju mu je ispričao šejk Muhamed o tome kako je pre 40 godina šejkov otac posetio Libiju, sada najrazvijeniju arapsku zemlju, i rekao da se nada da će i Emirati za 20 godina moći da dostignu taj nivo.

"Nadam se da ćemo i mi za 20 godina imati mnogo toga što sada ima Abu Dabi", rekao je Vučić.

Obraćajući se gostima na Beogradskom sajmu, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je Beograd ne samo glavni grad naše zemlje već i najveći poslovni, kulturni i kongresni centar u regionu.

On je naglasio da glavni grad Srbije iz godine u godinu zauzima sve značajnije mesto na turističkoj mapi ne samo Evrope već i sveta o čemu svedoče i podaci o prošlogodišnjem turističkom prometu.

Mali je precizirao da je prošle godine u Beogradu zabeležen rekordan broj noćenja, više od 1,5 miliona, kao i povećanje broja turista od 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

On je dodao da je samo prošle godine u Beogradu otvoreno 16 novih hotela.

"Beograd je i sedište nacionalne avio kompanije Er Srbija koja je potpuno promenila imidž naše zemlje i povećala atraktivnost i dostupnost glavnog grada i Srbije", naglasio je Mali dodajući da su najveći svetski tur operateri pozvali turiste da posete Srbiju i Beograd u 2015. godini.

Gradonačelnik je kazao i da je ovogodišnji Sajam turizma u Beogradu prilika za promovisanje glavnog grada , ne samo kao siti brejk destinacije već i grada ideja i poslovnih mogućnosti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva